Press blant dagens ungdom

I dag er det ekstremt mye press blant ungdom. Både når det gjelder popularitet og hvordan en ser ut. Det oppstår mye nettmobbing ut ifra dette. Både på nettsteder som Facebook.com og den nye nettsida ask.fm

”Har du former, er du feit!” dette er noe som gir et trene –og spisepress til veldig mange ungdommer, spesielt jenter. Noen slutter å spise, andre bruker all tiden sin på å trene. Hvorfor? For å få ”bra” kropp, slik at gutter/jenter liker deg. Slik skal det ikke være. En skal ikke dømme folk ut ifra kroppen deres.

”Kule” klær og tilbehør er noe som gir et ufattelig penge press. Mange ønsker å få komplimenter for klærne og tingene de bruker og går derfor på butikken og bruker hundrevis av kroner for å ”se bra ut.”

Om du får mange ”Likes” på bildene dine på nettsiden Facebook.com, er du populære. Hva i alle dager? Alle ungdommer vil ha mange likes på profilbildene sine, og gjør seg ofte litt til på bildene. Er det egentlig deg selv på det bilde du legger ut? Tenk på dette neste gang.

Gruppepress for å passe inn i en gjeng. Dette er et stort problem. Mange blir påvirket av dette. Dette innebærer kroppspress, klespress, popularitetspress, drikkepress osv. Mange blir presset til å prøve ting de egentlig ikke vil prøve som for eksempel snus, røyk, alkohol og lignende. Dette gjør de kun for å passe inn i det miljøet.

Har du en ”feil” eller gjør en liten feil kan det oppstå mobbing. Nettmobbing er et stort problem i dag. Problemet ble enda større da nettsiden ask.fm ble opprettet. Her er det mulighet for å stille hverandre anonyme spørsmål. Det er da mange som utnytter denne muligheten til å slenge dritt til andre som de mener ikke er gode nok.

Jeg mener disse tingene er for drøyt. Det burde ikke vært noe press. Alle mennesker bør få være slik de er uten at noen skal dømme dem, men slik er det dessverre ikke i dag.

Legg igjen en kommentar